Nehoda medzi Levočou a Spišským Hrhovom si vyžiadala 5 ľudských životov

03.06.2006 Levoča

Spišský Hrhov/Levoča 3. júna (TASR) - K tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala päť ľudských životov, došlo zhruba päť minút pred polnocou z piatka na...
Spišský Hrhov/Levoča 3. júna (TASR) - K tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala päť ľudských životov, došlo zhruba päť minút pred polnocou z piatka na sobotu na štátnej ceste E/18 v smere od Levoče na Spišský Hrhov.

Na mieste nešťastia sa nachádzajú levočskí hasiči. Ďalšie podrobnosti nehody nie sú doposiaľ známe.
TASR o tom dnes informoval zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Doplnené:

K tragickej dopravnej nehode došlo v noci z piatka na dnešok na ceste E 18 za Levočou v smere na Spišské Podhradie, kde sa zrazili dodávkový automobil Fiat Ducato s osobným Daewoo Leganza. Na mieste zahynulo päť ľudí, ďalší traja utrpeli vážne zranenia.
\"Na tomto úseku cesty dochádza často k dopravným nehodám, \" povedal pre TASR operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Levoči Slavomír Staňa. Spresnil, že po príchode na miesto nešťastia zistili, že celá päťčlenná mužská posádka v osobnom aute je mŕtva. Dve ťažko zranené osoby boli zakliesnené vo Fiate, odkiaľ ich museli hasiči vyprostiť. Tretieho náraz vyhodil z auta a ležal v priekope asi päť metrov od vozidla.
Podľa operačného dôstojníka k nehode došlo pätnásť minút pred polnocou. Dodal, že s podobnou tragédiou sa naposledy stretli levočskí hasiči vo februári 2005, kedy pri Spišskom Podhradí vyhasli štyri ľudské životy priamo na mieste a ďalší dvaja účastníci nehody zomreli po prevoze do nemocnice.
Dnešná noc bola pre členov HaZZ v Levoči mimoriadne rušná. Staňa konštatoval, že dovedna zaznamenali deväť výjazdov. Sedemkrát štartovali kvôli popadaným stromom na cestách a ráno pred siedmou hodinou ešte odstraňovali pokazené nákladné auto, ktoré stálo v neprehľadnej zákrute.
 

Vyberte región